Віскі Wild Turkey 101 має глибокий бурштиновий колір з мідними відблисками. Наполегливий складний аромат, у якому відразу відкриваються солодкі ноти ванілі та прянощів, з тонким нюансом апельсинової цедри. Смажені тости та ірис натякають на щось особливе. Сміливий та складний смак розпочинається солодким, а потім переходить у пікантне відчуття. У ньому поєднання карамелі, меду, апельсинової цедри та перцю проявляється набагато сильніше, ніж у базовому бурбоні. Ці відчуття супроводжуються теплими відтінками сигарної коробки та шкіри, що надає чудової глибини з насиченою маслянистою текстурою. Також чудово чути корицю, перець та прянощі. Посмак довгий та насичений. Він починається зі сплеску спецій та тостів, який повільно зникає, залишаючи за собою солодку карамель та ноти меду.
Для дистиляції використовують суміш зернових злаків: 75% кукурудзи, 13% жита та 12% ячмінного солоду. Спочатку готується затор. Потім сусло ферментують. Після процесу ферментації відбувається подвійна дистиляція та холодна фільтрація. Витримується від 6 до 8 років у бочках з американського білого дуба з високим ступенем обсмажування №4, або "алігаторевим" вуглем. Розливається міцністю 50,5% ABV, тому він має більш насичений, повний смак, ніж базовий Wild Turkey, й пропонує складніший аромат та смак.
Історія компанії бере свій початок у 1855 році, коли її засновник, Остін Ніколе, відкрив магазин із продажу алкоголю, спецій та кави. А трохи пізніше, в 1869 році, брати Ріпі відкривають свою сімейну дистилерію на Wild Turkey Hill у Лоуренсбергу, штат Кентуккі. Остін розпочав виробництво власних алкогольних напоїв на дистилерії братів, Ripy Distillery (Лауренсбург). До 1870 бурбон від Остіна Ніколе продавали тільки в бочках, потім він з'явився у продажу і в пляшках. До 1940 року віскі називався The Ripy Brothers’ bourbon.Назву Wild Turkey, в перекладі "Дика індичка", він отримав після того, як керівник дистилерії Томас Маккарті почав ділитися своїм бурбоном з друзями під час щорічної поїздки на полювання на дику індичку.
У 1954 році майстер дистиляції Джиммі Рассел приєднується до Wild Turkey. Він стає третім у лінії майстрів дистиляції бренду, до якої входять другий майстер дистиляції Білл Хьюз, та Ернест В. Ріпі, син засновника підприємства. А у 1981 році Едді Рассел, син Джиммі Рассела, також приєднується до команди, у якості помічника оператора, та починає просуватися по сходах винокурні. У 2015 році Едді Рассел офіційно отримав титул майстра дистилятора, що зробило Джиммі та Едді єдиним активним дуетом майстрів дистиляції бурбона у світі. 8 квітня 2009 року бренд віскі "Wild Turkey" й лікера "American Honey" був куплений у Pernod Ricard групою Campari Group.
Гастрономічне поєднання: відмінно як дигестив у чистому вигляді з льодом чи каміннями. Але якщо є бажання проекспериментувати з міксами, немає нічого кращого, як пити з колою в пропорції 3:1. Якщо ж цей класичний варіант вже не дивує, віскі можна змішати з содовою, лимонним фрешем, виноградним або яблучним соками. Та звичайно це популярна база для класичних коктейлів.